LIDEM nejde do voleb. Nemá peníze

Strana LIDEM jde úplně opačnou cestou než strana, ze které se původně odštěpila. Zatímco Věci veřejné začínaly jako regionální pražská strana, která se postupně dostala až do parlamentu, LIDEM ani nešla do voleb a už má 8 poslanců a 2 ministry.

660
reklama

Dalo by se tak očekávat, že strana bude chtít získat voličskou podporu v jednotlivých krajích, aby získala jistou legitimitu. Avšak podle serveru Aktuálně.cz nebude LIDEM v krajských volbách sestavovat kandidátky. Nemá totiž peníze.

Strana kolem Karolíny Peake vznikla odštěpením od Věcí veřejných. Zaregistrována byla koncem května tohoto roku a od té doby se na ní valí kritika občanů ze všech stran. Někde humornou formou, občas i vulgární, většinou ale spíš rezignovanou. Ta se projevuje tím, že lidé považují stranu LIDEM za logické vyústění upadající politické kultury, která podle názoru mnohých již dopadla na úplné dno.

Proto vyvstává otázka, zda hlavní problém není spíš to, že si Karolína Peake a její lidé moc dobře uvědomují, že šance na prosazení a to v jakémkoli kraji by byla mizivá. Skoro jisté fiasko by tak ještě více podkopalo důvěru voličů ve vládní koalici, kterou strana LIDEM drží při životě.

Témata: vláda | politici

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky