Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

S EU je konec, čekají nás revoluce a povstání

Evropská unie skončí povstáním a revoltami. Takový názor hlasitě zastává Nigel Farage, europoslanec za Velkou Británii a zarytý euroskeptik. Byl hostem pořadu Hyde park na České televizi. Jeho vystoupení ohodnotilo 92 procent hlasujících kladně a vypadá to tak, že se z Čechů stává národ anti-Evropanů.

Podle Farage se nás nikdo neptal, zda chce žív ve Spojených státech evropských. Jeho země, tedy Velká Británie, přistupovala před čtyřiceti lety ke smlouvě o svobodném trhu, ne k federaci, ke které Evropa dnes směřuje. Proto by si přál nové referendum.Evropský stát se dle jeho slov budoval za oponou, protože jeho zakladatelé dobře věděli, že by byl občany odmítnut. Lidé se totiž dodnes klaní národní a ne evropské vlajce. K Čechům vyslal dotaz, proč se chceme vzdát svobody tím, že se budeme EU klanět.Evropskou unii přirovnal ke komunistické ideologii a na příkladu Jugoslávie ukázal, jak takové ideje o spojeném státě různých národů končí. Válkou a terorem.Že se EU rozpadne je více než jisté, ale nic se zásadního se prý nestane. Volný obchod může fungovat i bez institucí a rozpad může proběhnout v klidu. Za příklad dává Farage Československo. Očekává také, že proběhne demokratická vzpoura na severu Evropy a povstání proti politické třídě v Řecku.Právě Řecko by mělo odejít z eurozóny nebo bude odejito. Nic to ale nezmění na tom, že euro je Titanicem, který narazil do ledovce a teď se potápí. Čeká nás údajně krušné léto. Pomoc zemím, které jsou momentálně v krizi a jejich bankám, považuje europoslanec za špatné. Podnik, který selže, má zbankrotovat a lidé, kteří do něj investovali, musí přijít o své finance.

Témata:  EU krize

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy