Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Proč Hadamczikova přítelkyně dostala od Pozemkového fondu 270 tisíc?

Proč Hadamczikova přítelkyně dostala od Pozemkového fondu 270 tisíc?

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Už i policejní vyšetřovatelé chtějí vědět, proč státní úřad štědře platil mladou přítelkyni hokejového kouče Aloise Hadamczika. Dvaadvacetiletá Lucie Placzková dostala od Pozemkového fondu celkem 270 tisíc - jako ekonomická expertka, píší ve středečním vydání Hospodářské noviny.

Kriminalisté teď zjišťují, jakou práci Placzková, středoškolačka bez zkušeností, vlastně odvedla. A jakou roli v celém případu hrálo, že trenér reprezentace Hadamczik a dnes už bývalý šéf fondu Radim Zika (ODS) jsou velmi dobří přátelé, uvádí Hospodářské noviny.Detektivové pracují s verzí, že Placzková byla jen na výplatní listině, aniž by pro fond doopravdy pracovala. Některé indicie tomu nasvědčují. Když se jí reportér Hospodářských novin ptal, zda má s fondem smlouvu, reagovala překvapeně - jako by ani nevěděla, že od něj dostává pravidelně peníze.Teprve později, stejně jako ředitel Zika, přišla s vysvětlením, že fondu pomáhala s papírováním. "Policii jsme předali všechny dokumenty. Nemyslím si, že by mohla najít něco nezákonného," citují včerejší vyjádření exředitele Ziky Hospodářské noviny.

Témata:  korupce podvod

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 9:44

Cena benzínu překonala psychologickou hranic 40 Kč/l, zdražuje také nafta

Komentář Lukáše Kovandy: Benzín se v Česku opět prodává za více než 40 Kč/l. Tuto psychologickou hranici překonal – v letošním roce poprvé – předevčírem. Včera pak litr benzínu vyšel průměrně celorepublikově na 40,12 Kč/l. To je jeho nejvyšší cena od začátku loňského října. Zdražuje také nafta, byť mírněji. Zatímco benzín v posledních sedmi dnes zdražil o 35 haléřů na litr, nafta jen o sedm haléřů. Nyní stojí litr nafty 39,19 Kč/l. Nafta je tak nejdražší od první poloviny loňského listopadu.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy