Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Reportéři ČT: 55 milionů pro korupčníka!

Reportéři ČT: 55 milionů pro korupčníka!

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Soukromé zájmy opět vyhrály nad zájmy občanů. Tak by se dala shrnout další reportáž pořadu České televize Reportéři ČT. Tentokrát se jedná o přidělení evropských dotací soukromému projektu Geotermální centrum pro občany, které navíc zastřešuje Jiří Zeronik, který byl nepravomocně odsouzen za úplatky.

Pokusil se totiž uplatit asistenta poslance Babáka a soud ho za to odsoudil. Nic to ale nemění na již odsouhlasené dotaci 55 milionů korun na jeho soukromý projekt. Přitom samotný projekt působí spíš jako záminka pro získání dotace, než jako služba pro občany.Podle advokáta Michala Krofta by v takovém případě neměla být dotace udělena, natož vyplacena. Avšak ROP Severozápad si to nemyslí a vyplacení dotace neodvrátí ani pravomocné odsouzení Zeronika. Ten je bývalým zastupitelem Liberce. Současný zastupitel z ODS Hampl jeho úplatkářskou kauzu za problém nepovažuje a vlastně se diví tomu, že někomu může přijít tento projekt jako pochybný.Přitom v Liberci chátrá plno budov občanské vybavenosti, které se také přihlásily do dotačního programu. Jim ale dotace nebyly přiřknuty. Soukromý zájem je totiž pravděpodobně nadevše.

Témata:  korupce

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy