Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na důchodce stát kašle!

Na důchodce stát kašle!

Foto: Pixmac

Člen senátorského klubu ČSSD Jan Žaloudík kritizuje jednání vlády, které se týká zdravotní a sociální péče. „Vláda se opět chystá šetřit na seniorech a zdravotně postižených,“ uvedl na serveru strany sociální demokracie.

Ministerstvo zdravotnictví pod velením Leoše Hegera nic nedělá pro to, aby došlo k systémovému provázání zdravotní a sociální péče. To by podle Žaloudíka vedlo k zaručení „jistot a kvality života dlouhodobě nemocných a závislých seniorů, ale nejen jich.“

Žaloudík argumentuje tím, že u lidí v pokročilém věku dochází poměrně často k prolínání zdravotní a sociální péče, a tak nerozumí jednání vlády, které v tomto neučinilo zatím ani „ň“. Žaloudík však ani neočekává, že se situace za vlády Petra Nečase změní k lepšímu. „Asi je bohužel třeba vyčkat, až se nespokojení občané demokraticky rozhodnou pro jiné zastoupení,“ dodává Žaloudík.

Podle výzkumu preferencí bude mít v příštím volebním období ČSSD prostor, aby v této oblasti provedla potřebné změny. Jen aby na to sama sociální demokracie posléze nezapomněla až získá moc v podobě možnosti sestavit vládu v jejich případě ne rozpočtové, ale sociální zodpovědnosti.

Témata:  důchodci

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy