Jančura obvinil hejtmana Haška: Kurupčník a lhář!

Radim Jančura, majitel Student Agency není trnem v oku jen vládě, ale také sociální demokracii. Jeho boj proti korupci, kterým si silně znepřátelil Miroslava Kalouska, se nyní dotknul hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška (ČSSD).

660
reklama

Toho Jančura nařknul, že přijal „provizi“ 40 milionů korun od firmy, která má dodat Českým drahám nové vlaky. Ty budou zajišťovat železniční obslužnost tohoto kraje. Zatímco se donedávna ČSSD vládním ministrům smála a s radostí pozorovala boj Student Agency a ministerstev financí a práce, nyní jim úsměv zmizel.

Haška nařčení Jančury rozezlilo natolik, že tomuto podnikateli vyhrožuje žalobou, pokud se za svá slova neomluví. Podle Haška jeho osobní problémy s Jančurou ale nijak neovlivní případné zapojení RegioJetu do soutěže o železničního dopravce pro Jihomoravský kraj.

"Radim Jančura svým sprostým lhaním překročil jakékoliv tolerovatelné hranice svobody slova, když vědomě bez důkazů osočuje někoho z údajné korupce. Požádal jsem dnes své právní zástupce, aby vůči lháři Jančurovi podnikli okamžitě příslušné kroky na ochranu mého jména a mých práv," informoval server EuroZprávy.cz Michal Hašek.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky