Další komplikace pro důchodce?

KOMENTÁŘ – Česká televize dnes přinesla zprávu o možném rušení poboček České pošty v obcích, kde žije méně jak dva a půl tisíce obyvatel. Je to skutečně krok kupředu?

660
reklama

Uznávám, že by to mohlo vést ke zjednodušení situace. Avšak pouze tehdy, kdyby společnost nestárla a lidé zůstávali pořád stejně staří. Nejvíce by zrušení poboček pošty zasáhlo seniory.

Pokud sedí obyvatelé stále doma, nevznikne problém. Problém nastává tehdy, kdy nejsou lidé doma. Mladým a zdravým občanům nedělá problém jet deset kilometrů do nejbližší pošty, ale pro mnoho seniorů je to velký problém, zvlášť když mají pohybové omezení.

Navíc v důsledku důchodové reformy se důchody snižují a cena za cestu dlouhou deset kilometrů je tam a zpátky dohromady za čtyřicet korun. To je velký výdaj už pro mladé lidi, kteří stále doufají, že jednoho dne budu vydělávat miliony, ale seniorům se tento sen jen tak nesplní.

Dnešní doba je dobou služeb a ústupem výroby. Česká pošta by měla dbát na zvyšování kvality služeb. Zrušení poboček ke zkvalitnění skutečně nepovede.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky