Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zavedeme IZIP 2

KOMENTÁŘ – Pondělním hostem Interview ČT byl poslanec a předseda správní rady VZP Marek Šnajdr (ODS). Tématem bylo vypovězení smlouvy na elektronické zdravotní knížky IZIP.

Přestože tento projekt dobře nedopadl , Šnajdr je přesvědčen, že elektronizace dat ve zdravotnictví je nezbytná. Je však nutné, aby byly schváleny zákony, které by účast vyžadovaly, nejen umožňovaly, jako to bylo u IZIP. Avšak Šnajdr nebyl sám schopen na jím požadovaných zákonech zapracovat. A radit by mu šlo. Šnajdr ale odmítá přijmout jakoukoli politickou odpovědnost, protože on nebyl tím, kdo s projektem přišel.

ČSSD podle Šnajdra lže. Podle slov člena správní rady VZP Michala Sojky byl projekt zastaven a po jmenování nové vlády obnoven a finančně značně navýšen. Tak to tvrdil i Rath. Avšak Šnajdr využil jeho kauzy, aby zpochybnil veškeré jeho výroky.

Ano, David Rath byl hodně kontroverzní politik a je čím dál kontroverznější, uchyloval se i ke lžím, které byly v poslední době odhalovány na demagog.cz. Shazování jeho slov bez jasných podkladů, které by mohly být v televizi ukázány do kamer, a s odkazem jen na korupční Rathovu aféru, je politicky značně nevyzrálé.

Když se Šnajdr začal dostávat do úzkých, pustil se do užívání cizích slov v takové míře, že jen se slovníkem šlo jeho slova analyzovat. Jo, ze Šnajdra by měla Bláznivost Erasma Rotterdamského radost, neboť se projevil jako jeden z jejich následovatelů.

Témata:  zdravotnictví

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.