VIDEO: Úplatky jsou chlebem politiků, třináctým platem

David Rath už má svou vlastní píseň. Hudebník Ondřej Ládek, který používá umělecké jméno Xindl X, složil skladbu Píseň Davidova, v níž se věnuje kauze bývalého hejtmana a jeho verzi o víně.

660
reklama

„Řekněte proč se já malej chudáček, rozloučit mám se svým mandátem,“ zní například v písni v kontextu s odmítáním Davida Ratha vzdát se mandátu.

A píseň pokračuje: „Úplatky jsou chlebem politiků, třináctým platem.“ A politiky Xindl X nešetří ani v další části: „Desátky brát, to všichni zvládnem hravě, to máme v povaze.“

Posléze se písničkář opět naráží do Ratha: „Buď kamarád, pochop, že co není v hlavě, to musí bejt v podlaze. Snad nevěříte obžalobě, já vážně nejsem na vině. Vždyť v této kauze jsem jen pouhá oběť, jen jsem hledal pravdu ve víně.“ A aby toho nebylo málo, pouští se Ládek i do Bárty a Johna: „Někdy je ve víně pravda skrytá, někdy nějakej ten milión. V té naší vinotéce, kam občas zavítá, i správňák Bárta, či spanilý John.“

„Nezatrať mě, národe můj milý, nezapomeň, že mám tě tak rád, nedopusť, abych z vlády jen tak vylít, s pravdou a láskou tvůj David Rath,“ zakončuje Xindl X svou píseň.

Jedná se tak o další rýpnutí si nejen do Davida Ratha, ale do politiků a politiky obecně. Vtipných obrázků a komentářů kolují desítky po internetu.

Témata: rath, david

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky