Levné nekvalitní jídlo a krajina zarostlá kopřivami - to chce česká vláda

Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek okomentoval na serveru strany rozhodnutí vlády, které ruší živnostníkům odpočty na děti. Bartošek se však ve svém projevu zastal i zemědělců.

660
reklama

Nečasův kabinet plánuje zrušení odpočtu na děti pro živnostníky, kteří využijí daňové paušály. Bartošek nerozumí tomu, proč některým má být umožněno si děti z daní odečítat a jiným nikoli. Tím vláda jen poukazuje na svoji nekompetentnost a nepochopení zájmů České republiky.

„Daňový paušál není opatření pro tuneláře, ale jedná se o moudré zjednodušení účetnictví a to ne pouze pro živnostníka, ale zejména i pro kontrolu ze strany státu,“ uvedl Bartošek.

Zrušením „zelené nafty“ vláda poškodí české zemědělce a zároveň se tím český trh více otevře nekvalitním potravinám z Polska a jiných států. V jiných státech totiž podporuje vláda zemědělce daleko více třeba i zmíněnou „zelenou naftou“ a zároveň tolerují horší kvalitu výrobků.

Bartošek vidí budoucnost České republiky jasně, jestliže bude pokračovat vláda Petra Nečase dál v tupých škrtech: „levné nekvalitní jídlo a krajina zarostlá kopřivami – skvělý výhled do budoucna.“

Vláda škrtá a zhoubně šetří, jen aby mohla přinést miliardy do fondů Janoušků, Bémů, Ráthů a Šišků. „Jsme nesmírně výkonná ekonomika, protože je stíháme uživit navzdory jejich rostoucímu apetitu,“ dodal Bartošek.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky