Nikdo nemohl jednání Středočeského kraje kontrolovat - Rath to zatrhl!

KOMENTÁŘ – Pondělním hostem Interview ČT24 byl ministr zemědělství a bývalý hejtman Středočeského kraje Petr Bendl (ODS). Vyjádřil se ke kauze současného hejtmana Davida Ratha, který byl v minulém týdnu zadržen kvůli korupci.

660
reklama

Petr Bendl v pořadu popsal situaci opozice, která dle jeho slov ve Středočeském kraji neměla mnoho možností. „My jsme upozorňovali na podezřelé zakázky a podávali jsme i trestní oznámení třeba kvůli privatizaci mladoboleslavské nemocnice“ uvedl Bendl.

V krajském zastupitelstvu, ve kterém sedí právě Petr Bendl, ani neznali informace ohledně Buštěhradu. Ačkoli členové zastupitelstva vyvinuli snahu fakta získat, nikdo jim je neposkytl.

David Rath ani neumožňoval členům opozice, aby byli v dozorčích radách nemocnic. Podle slov Bendla byla opozice jako kontrola důsledná, ale odbývána. A tak se Rath a pol. domnívali, že už je nikdo nekontroluje. Minulé pondělí však spadla klec.

„Odchod všech z vedení kraje by pomohl situaci ve Středočeském kraji“ sdělil svůj názor Bendl. Kritizuje to, že dnes je vše házeno jen na jednoho člověka a to na Davida Ratha, protože problém podle bývalého hejtmana tkví v celém vedení kraje. To Rathovi kroky nikterak nekontrolovalo.

Podle Bendla vzhledem k tomu, že ve Středočeském kraji byla vláda ČSSD s podporou komunistů, měla by být část viny dána i jim. Není přece možné, aby teď vše „házeli“ na Ratha. Z něho se svým způsobem stává obětní beránek vedení kraje.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky