Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousku kradeš! A Drábku nesměj se, ty taky!

Kalousku kradeš! A Drábku nesměj se, ty taky!

Foto: TV Prima

Nazývá věci pravými jmény, znepřátelil si Kalouska a tvrdě bojuje proti korupci. Radim Jančura, majitel Student Agency byl hostem Jana Krause v jeho show na TV Prima family a rozhodně nezklamal. Drábek ukradl 2 miliardy, Kalousek je zloděj, každý týden půjde sedět jeden hejtman. To jsou jen některé výroky, kterými straší politické představitele.

To, že může kritizovat současnou vládu, je způsobeno tím, že nemá veřejné zakázky. Na druhou stranu mu to přináší i mnoho potíží. Ve firmě se mu de facto zabydleli kontroloři z finančního úřadu a Kalousek na něj podal žalobu.Kontroly úřadů komentoval slovy, že přemýšlel o přesunutí firmy do daňového ráje. Tím ale nemyslel stát v Karibiku, nýbrž Prahu. V ní prý kontrola finančního úřadu přijde jednou za 262 roky a firmy tam nemusí odvádět na daních ani korunu. Jelikož ale v jeho firmě kontrola nikdy nic nenašla, zůstalo sídlo firmy v Brně.Majitel žlutého dopravce přiznal, že on sám je také korupčník. Korumpuje své zákazníky kávou a novinami. Spolu s Janem Krause je členem Nadačního fondu proti korupci miliardáře Karla Janečka. „Jsou to neřádi,“ řekl Jančura k praxi zadávání veřejný. Například nový systém vyplácení sociálních dávek byl zadán velmi šalamounsky. Vypsalo se výběrové řízení na program. Ten vyšel na 300 milionů korun. Avšak instalace přišla na 1,7 miliardy. A na tu nikdo výběrové řízení nevypsal. Janeček, sám podnikající i v IT, řekl, že instalace programu ani zdaleka nedosahuje takové částky.Podal na kroky Jaromíra Drábka a jeho ministerstva žalobu a tvrdí, že má dostatek důkazů, aby tuto korupci prokázal. Drábek totiž podle něj ukradl 2 miliardy z našich daní. Stejně tak si stojí za svým výrokem o nakradených miliardách ministrem Kalouskem. Že je to zloděj prý u soudu také bez problémů obhájí.„Co týden, to jeden hejtman,“ takto se naopak vyjádřil český podnikatel o sociálnědemokratických hejtmanech. Kraus to glosoval trefně: „To by byly úplné Vánoce“. Nejvíce Jančura kritizoval hejtmana Haška. Je to podle jeho slov výlupek.Sociální demokraté jsou momentálně zklamaní, že se Rath nechal chytit. Ostatní velké ryby k tomu mají své výběrčí. Říká se jim poradci. A většinou končí na „ík“. Dalík, Tvrdík, Bělčík. Výjimkou je jen Janoušek, který končí na „ek“. „Ještě že nejsem Krausík,“ rýpl si moderátor. Tito výběrčí si ale většinou nechají více jak polovinu z úplatku. Rath chtěl pravděpodobně všechno pro sebe, a proto udělal osudovou chybu.Na závěr svého rozhovoru s Krausem vyslovil přání. „Chtěl bych žít v zemi, na kterou jsem hrdý.“ Myslel tím hrdost na její čelní představitele.

Témata:  Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy