O hypotéce rozhodnou v polovině domácností ženy

Už dávno neplatí, že se muž lépe vyzná ve světě financí a má rozhodující slovo při výběru hypotéky, v téměř polovině případů má totiž v současnosti o nabídce finančních produktů detailnější znalosti žena a ta je také v 50 procentech domácností tím, kdo vybírá hypotéku. Vyplývá to z průzkumu ČSOB.

660
reklama

"Ženy jsou podle průzkumu při zjišťování podrobností pečlivější, nespokojí se s informacemi z internetu, ale pročítají nabídky bank, radí se s finančními poradci a porovnávají získané informace. Tento proces jim nejčastěji zabere od jednoho do tří měsíců," okomentovala výsledky průzkumu Ivana Bohatcová, výkonná manažerka segmentu Bydlení a úvěry ČSOB.

Jak z průzkumu dále vyplynulo, pro téměř 70 procent Čechů se úvěr na bydlení stává běžnou součástí života. "Nejčastějším důvodem pro zažádání o hypotéku je touha osamostatnit se a potřeba rychlého bydlení. Pro pětinu dotazovaných představuje tato forma financování jedinou možnost, jak si v relativně krátké době obstarat vlastní bydlení. Zajímavé je, že pro téměř jednu desetinu lidí, kteří hypotéku teprve plánují, je prvotním impulsem výhodná úroková sazba," doplnila Bohatcová.

Témata: hypotéky

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky