Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

RegioJet koupil 12 vozů od švýcarských drah SBB

RegioJet koupil 12 vozů od švýcarských drah SBB

Foto: Student Agency

RegioJet, člen skupiny Student Agency, zakoupil 12 vozů první třídy od švýcarských státních drah SBB, jde o vozy typového označení Am61, které RegioJet do budoucna využije pro své dálkové vlaky IC RegioJet na trase Praha – Ostravsko – Žilina. Informoval o tom ředitel komunikace skupiny Aleš Ondrůj.

"Vozy od SBB budou v následujících dnech převezeny do České republiky. Přestože se jedná o špičkové vozy určené pro dálkovou dopravu, RegioJet je okamžitě posílá na kompletní rekonstrukci interiéru. Stanou se součástí flotily vozů s novým interiérem, které nasadíme do provozu jako součást dalších novinek do konce letošního roku," upřesnil Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet a skupiny Student Agency. RegioJet v současnosti vlastí flotilu zhruba 40 vozů dálkové dopravy, z nichž více než dvacítka je nasazena na vlacích IC RegioJet mezi Prahou a Ostravskem, kde denně nabízí přepravní kapacitu zhruba 2900 až 3000 míst. Jejich maximální rychlost je 200 km/hod. RegioJet minulý týden učinil také další krok k rozšíření aktivit na další trhy mimo Českou republiku. Německé dráhy (DB) oznámily, že si RegioJet vybraly pro další exkluzivní jednání o společném provozování vlaků na trase Praha – Berlín – Hamburk.

Témata:  Regiojet

Aktuálně se děje

16. května 2024 10:28

15. května 2024 9:12

Bidenova obchodní válka s Čínou je bouří ve sklenici vody. Světové akcie včera pokořily historický rekord

Ukazatel výkonu všech akciových trhů ve světě – MSCI All Country World Index – včera pokořil svůj historický rekord. Prodloužil přitom sérii růstových dní, takže ta je nyní nejdelší od letošního ledna. Přitom americká administrativa prezidenta Joea Bidena se uchýlila ke svému dosud nejzásadnějšímu navýšení cel na dovoz do USA z Číny, jímž navázala na obdobné, ovšem razantnější kroky předchozí administrativy Donalda Trumpa. 

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy

Nabíjecí stanice pro elektromobily

Tempo růstu nabíjecích stanic pro elektromobily v Česku se zvyšuje. S elektromobily ale zbytku Evropy nestačíme

V roce 2023 vzniklo 650 nových veřejných dobíjecích stanic, o 16 % více než v předchozím roce. Celkově je nyní v provozu 2 392 stanic s 4 892 nabíjecími body. Poptávka po nabíječkách díky vysokorychlostnímu nabíjení a dynamickému řízení stanic stále roste a v letošním roce se očekává další zvýšení nově instalovaných stanic. Česko s 24 239 registrovanými elektromobily i tak patří mezi země s nejnižším podílem bateriových elektrických vozidel v rámci Evropské unie.