Šéf Agrární komory bojoval u ministra Bendla za zelenou naftu

Setkání ministra zemědělství Petra Bendla (ODS) a prezidenta Agrární komory Jana Veleby, které se uskutečnilo v pátek dopoledne, uklidnění situace kolem rušení "zelené nafty" nepřineslo. Vláda tak má stále čas do konce dubna, než zemědělci zahájí protestní akce, sdělil agentuře Mediafax Veleba.

660
reklama

"V této politické situaci, kdy vláda rozhoduje o svém bytí, schůzka s ministrem Bendlem neměla zásadní dopad. Chtěl jsem mu jen osobně sdělit naše postoje a požádal jsem ho o podporu u pana premiéra, aby s námi o zelené naftě jednal," řekl Mediafaxu krátce po schůzce s ministrem zemědělství Petrem Bendlem prezident Agrární komory Jan Veleba. Potvrdil také, že pokud vláda nenajde řešení do konce dubna, zorganizuje Agrární komora protestní akce.
 
Zelená nafta je označení pro návrat 60 procent spotřební daně, kterou zemědělci zaplatili při nákupu nafty užívané při zemědělských činnostech. Zrušení této podpory je součástí vládních opatření, která mají v příštích dvou letech udržet schodek rozpočtu pod třemi procenty HDP.

Témata: zemědělství

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky