Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čtvrtina restaurací šidí hosty zahrádek, zjistila ČOI

Se začátkem léta se pracovníci České obchodní inspekce zaměřili na kontrolu restauračních zahrádek v hlavním městě a Středočeském kraji. Z celkem 43 navštívených zjistili pochybení v 11 z nich, informovala ČOI ve čtvrtek na svých stránkách.

"Obdobné kontroly prodejen a poskytovatelů služeb, zejména v turisty vyhledávaných lokalitách, budou následovat," řekl po seznámení s výsledky kontrol ing. Jan Štěpánek, pověřený vedením ČOI. Nejčastějším porušením bylo nedodržení hmotnosti jídla, a to v pěti případech. Třikrát pracovníci restaurací sdělili inspektorům špatnou cenu, než byla cena skutečná, a ve dvou případech jim nesprávně naúčtovali konzumaci. V jednom případě nedostal zákazník doklad o koupi se všemi náležitostmi.

Za zjištěné nedostatky uložili pracovníci ČOI tři pokuty v celkové výši 2000 korun a osm dalších kontrolovaných subjektů čeká správní řízení.

Foto: Reprofoto ilustrační

Témata:  restaurace ČOI

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy