Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Důchody? Žádné nebudou, Sobotkova vláda je zruší, varuje politik

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Předseda občanských demokratů Petr Fiala varuje před možností, že budoucí důchodci nebudou mít žádné důchody. Podle něj k tomu povedou kroky, které má teď česká vláda v plánu.

Opozice dlouhodobě etizuje vládu za změny v důchodové reformě. „Sobotkova vláda zruší důchody! Nejde o poplašnou zprávu. Konstatuji fakta. Vláda ruší zatím druhý pilíř. Socialisté ho z ideologických důvodů nechtějí. K jeho likvidaci používají chytře 'bílého koně' ministra Babiše. Tomu rozumím," komentuje kroky trojkoalice opoziční politik Fiala.

Co ale nechápe, je věc jiná. „Nerozumím ale tomu, že nemají žádnou koncepci, jak si s důchody poradit. Nechtějí udělat nic. Každý rok je deficit důchodového systému 40-50 mld. Kč, roste počet seniorů, rostou obecně sociální výdaje," varuje na sociální síti předseda ODS.

Celá tahle situace tak podle něj míří k nevyhnutelnému cíli. „Skončit to může jen tím, že důchody budou stále nižší, až na ně nebude vůbec. Pokud něco neuděláme. Socialisté nic udělat nechtějí. Ohrožují důchody budoucích důchodců," maluje černou budoucnost seniorů Fiala.

Témata:  důchodci důchody

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy