V důchodu se o sebe starejte sami, vzkazuje poslanec ODS

V důchodu se o sebe musíte postarat hlavně sami, případně vám má pomoci vaše rodina. Tak by se dal shrnout názor poslance ODS Adolfa Beznosky v anketě Lidových novin.

Ilustrační fotografie
reklama

Babišův deník zajímalo, jak by chtěl poslanec zajistit dostatek financí na přiměřené penze. On odpověděl jednoduše. "Je evidentní, že první pilíř na slušné důchody nestačí. Navyšování sociálního pojištění není správnou cestou, neboť zvyšuje vedlejší náklady práce. Je nutné hledat řešení v rámci individuální odpovědnosti a rodinné sounáležitosti, včetně zhodnocování prostředků v rámci běžně využívaných bankovních produktů, které známe z vyspělých zemí.," řekl Beznoska.

V praxi tak podporuje investování a spoření u soukromých finančních institucí a důraz klade i na podporu v rámci rodiny. Rád by také zachoval druhý pilíř, který po debaklu plánuje nová vláda zrušit.

Zajímavé je, že ODS dosud nenapadlo podporovat rodinnou politiku. Ta naopak během vlády ODS dostala v podobě škrtů vzniklé ve společné dílně s TOP09 na frak. Přitom průběžný důchodový systém v případě, že se rodí více dětí a roste populace v produktivním věku, bez problémů funguje.

Témata: důchodci | důchody

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky