Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Důchodovou reformu čekají potíže! Druhý pilíř padne, potvrdil Mládek

Důchodovou reformu čekají potíže! Druhý pilíř padne, potvrdil Mládek

Foto: DataLife

Stínový ministr financí Jan Mládek /ČSSD/ potvrdil, že ČSSD chce opravdu zrušit druhý pilíř důchodové reformy a nejedná se tak o planý slib. Řekl to v pořadu Hyde park na ČT24.

Pokud se ČSSD dostane po příštích volbách do vlády, což je velmi pravděpodobné, má jasný cíl. „Pro jakoukoliv novou vládu bude výzvou tu korupci omezit," prohlásil stínový ministr.

Jednou z priorit ale zůstává i změna současné důchodové reformy z dálny Jaromíra Drábka /TOP09/. Tedy spíš než o změnu se jedná o zrušení. „Okamžitě přestanou chodit peníze z prvního pilíře do druhého. A pak se najde nějaká metoda, aby se ty peníze přesunuly do pilíře třetího," vysvětlil postup sociálních demokratů Mládek.

Možný budoucí ministr financí také osvětlil, kde ČSSD chce brát miliardy a kde současná vláda velmi zaostává. „Tato vláda vytváří skrytý dluh tím, že nečerpá z evropských dotací," řekl v Hyde parku.

Podle Mládka se nejedná o žádné plané slibování, ale o program, který podle sociálního demokrata je i realizovatelný a rozhodně lepší, než současná politika pravicové vlády.

Témata:  důchodová reforma

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy