Téměř polovina nespolehlivých plátců DPH má sídlo v Praze. Nevěříte?

V dubnu se počet firem, které jsou označeny jako nespolehlivý plátce DPH, zvýšil o 347 a jejich celkový počet dosáhl 8 838.

Daně, ilustrační fotografie
reklama

Více než tři pětiny dubnového přírůstku obstaraly pražské společnosti a subjekty s tržbami do 10 milionů korun. Mezi novými nespolehlivými plátci je 87 procent společností s ručením omezeným a osm procent živnostníků. Statistiky dnes zveřejnila poradenská společnost Bisnode, která se zabývá poskytováním ekonomických informací o firmách.

„V registru nespolehlivých plátců DPH v průběhu dubna uvízlo 383 nových firem, zatímco 63 společností bylo z registru vymazáno. Celkově se tak počet nespolehlivých plátců v ČR zvýšil o 347 na 8 838,“ říká analytička Bisnode Petra Štěpánová s tím, že typickým novým nespolehlivým plátcem DPH je pražská společnost s ručením omezeným s tržbami do deseti milionů korun. „Mezi novými nespolehlivými plátci DPH je 87 procent společností s ručením omezeným, 8 procent živnostníků a 3 procenta akciových společností,“ doplnila Petra Štěpánová z Bisnode.

Nejpočetnější skupinu, více než 47 procent, nespolehlivých plátců DPH ke konci dubna tvořily společnosti s tržbami do 10 milionů korun. V této kategorii tržeb také v uplynulém měsíci přibylo nejvíc nových firem, celkem 209, což představuje přes 60 procent dubnového přírůstku.

Více než tři čtvrtiny nových nespolehlivých plátců DPH má registrované sídlo v Praze nebo Jihomoravském kraji. Ve Zlínském a Pardubickém kraji počet nespolehlivých subjektů klesl.

Témata: dph | daně | Praha | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky