Články k tématu: pečivo

Úroda je letos solidní, obilnin se sklidí více. Pečivo by proto mělo dále zlevnit, na tahu jsou řetězce

Komentář Lukáše Kovandy: Tuzemští zemědělci očekávají, že se jim letos podaří sklidit 7 930 tisíc tun základních…

Pokračovat >>>

Situace pekařů se zlepšuje s poklesem cen energií a mouky

Situace českých pekáren se od začátku letošního roku postupně zlepšuje s poklesem cen energií a mouky. Loni se pekárny…

Pokračovat >>>

Pšenice je v Česku poprvé levnější než před invazí. Pečivo by tedy správně mělo zlevňovat

Komentář Lukáše Kovandy: Cena pšenice, klíčové obiloviny České republiky, poměrně výrazně klesá. V březnu se tuna…

Pokračovat >>>

reklama

Hrozí ještě výraznější zdražení pečiva v ČR. Ukrajina totiž končí s vývozem své zemědělské produkce přes černomořské přístavy

Komentář Lukáše Kovandy: Ukrajina oznámila, že zastavuje vývoz své zemědělské produkce přes černomořské přístavy. Činí…

Pokračovat >>>

Ceny pečiva klesat nebudou, lze očekávat spíše pomalejší zdražování

Zlevňování pečiva a dalších potravin nelze přes světový pokles cen pšenice v blízké době v Česku očekávat. Zdražování…

Pokračovat >>>

Proč si letos tolik připlatíme za rohlík, máslo a další potraviny? Vydejme se na „stopu zdražování“, skončíme u obvyklých podezřelých

Komentář Lukáše Kovandy: Zemědělce napříč Evropou, i v Česku, teď trápí extrémně vysoké ceny hnojiv. Ty se v důsledku…

Pokračovat >>>

Pohonné hmoty v Česku dále zdraží. Zdraží kvůli tomu třeba i pečivo, až o 30 %. Důvodem je i evropský energetický šok

Komentář Lukáše Kovandy: Pohonné hmoty v ČR budou v příštích dnech dále zdražovat, v rozsahu kolem 15 haléřů na litr.…

Pokračovat >>>

Pečivo od podzimu razantně podraží

Komentář Lukáše Kovandy: Pečivo v Česku od podzimu razantně podraží. Vyplývá to ze slov představitelů pekárenského…

Pokračovat >>>

Inspekce varuje před toustovým chlebem z Polska s kovovými střepy

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před celozrnným toustovým chlebem Dan Cake vyrobeným v Polsku,…

Pokračovat >>>

Pečivo zdraží. Cena pšenice vzrostla, za rohlíky a chleba si připlatíme

Ceny pšenice jsou v současnosti o 200 korun za tunu vyšší než loni a zřejmě dále porostou. Proto mlýny zdraží své…

Pokračovat >>>

Koronavirus v pečivu není, zjistil test

Stát si nechal udělat test pečiva na koronavirus, virus v něm jihlavská veterinární laboratoř nenašla. Na dotaz ČTK to…

Pokračovat >>>

Lidl zlevnil rohlíky, pekaři se obávají o živobytí

Obchodní řetězec Lidl snížil od konce minulého týdne ceny rohlíků na 1,5 Kč. Svaz pekařů a cukrářů v ČR se nyní obává…

Pokračovat >>>

Z venkova mizí malé prodejny potravin. Vzniku nových brání současný stavební zákon

Prodejen potravin na venkově rok od roku ubývá a zpomalení tohoto trendu či nárůstu jejich počtu brání zdlouhavé…

Pokračovat >>>

Penam v září zavře karvinskou pekárnu United Bakeries

Společnost Penam ze skupiny Agrofertu ke konci září zavře karvinskou pekárnu United Bakeries (UB), všem 57 zaměstnancům…

Pokračovat >>>

Češi milují chleba. Ročně sní každý Čech kolem 40 kilo

Moderní výroba chleba vloni oslavila 100 let. Tato tradiční česká pochoutka si během svého vývoje prošla dramatickými…

Pokračovat >>>

Dáváte pečivo do lednice nebo mrazáku? Vědci mají pádný argument, proč to nikdy nedělat

Pečivo je jednou z nejstarších potravin na světě a i přes moderní výrobní postupy nevydrží čerstvé déle, než několik…

Pokračovat >>>

Čím propečenější brambory a chléb, tím škodlivější. A co pražená káva? EU přišla s novým nařízením

Výrobci potravin i spotřebitelé získali na konci listopadu 2017 návod, jak snížit množství akrylamidu v pečených a…

Pokračovat >>>

Desatero zajímavostí o mouce. Jak vybrat tu nejlepší?

Když se řekne mouka, nejspíše se vám vybaví bílý prášek nebo krupička – surovina pro křehké a nadýchané moučníky. Jak…

Pokračovat >>>

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky