Články k tématu: Maso

Neumíte si život bez steaku představit? Co se stane s vaším tělem, pokud budete jíst jen maso?

Stále více lidí se rozhoduje vyřadit z jídelníčku maso, nebo jeho konzumaci alespoň omezit. Vegetariánů a veganů stále…

Pokračovat >>>

Jaké potraviny šidí výrobci nejčastěji?

Masné výrobky mají problémy s kvalitou častěji než jiné potraviny, odhalily to nezávislé spotřebitelské testy časopisu…

Pokračovat >>>

Uchovávání masa se za posledních 4 000 let nezměnilo. Jak to bude v budoucnosti?

První velká evoluční změna lidstva nastala před 2,6 miliony let, když člověk zařadil na svůj jídelníček maso. Ruku v…

Pokračovat >>>

reklama

Maso lidem chutná. Víte ale, co způsobuje v trávicí soustavě?

Moderní je maso nejíst? A je to vlastně i zdravé, když se to vezme kolem a kolem. Je tu ale jeden háček. Maso je hlavní…

Pokračovat >>>

Jak správně připravit maso na grilování

Už se těšíte, jak přichystáte na zahradu gril? Grilování má u nás dlouholetou tradici, a nějaký se najde takřka v každé…

Pokračovat >>>

Abeceda grilování: Jakým chybám se vyhnout, aby nevznikaly karcinogeny

Grilování a horké večery patří k sobě. Jenže každé grilování zvyšuje nebezpečí rakoviny. Jak se bránit? A jaké chyby s…

Pokračovat >>>

Dobrá zpráva pro milovníky masa a mléka: Ceny potravin klesají

Dobrá zpráva pro ty, kteří často nakupují maso a mléko. Ceny těchto potravin totiž už nějaký čas klesají a klesat budou…

Pokračovat >>>

Konec nesmyslných zákonů: Zabíjačka bude i pro sousedy

Zabijačkové produkty teď budete moci dát i sousedům a známým. Na svém jednání to odsouhlasila vláda. Dosavadní právní…

Pokračovat >>>

Zemědělci bojují o přežití. Co bude s cenami masa, mléka a cukru?

Co bude s cenami vepřového masa, mléka a cukru? Dramaticky u nich padají ceny, což ohrožuje zemědělce. I kvůli tomu se…

Pokračovat >>>

Máte rádi maso? Vědci varují před dalšími riziky

Naposledy se o negativních zdravotních dopadech konzumace červeného masa mluvilo v souvislosti se zvýšením rizika…

Pokračovat >>>

Vepřové je nejlevnější v historii, zemědělci se bojí krachů

Výkupní ceny vepřového masa spadly na historické minimum. Čeští zemědělci jsou pod tlakem, jaký ještě nezažili.…

Pokračovat >>>

Velký test mletého masa: Polotovar a barvivo z hmyzu

Na skutečné mleté maso v českých obchodech téměř nenarazíte. Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře 12…

Pokračovat >>>

Rozmrazovat maso při pokojové teplotě? Velké riziko, varují odborníci

Rozmrazovat maso při pokojové teplotě nebo ve vodě je podle hygieniků nebezpečné. Mohou se totiž přemnožit…

Pokračovat >>>

Pozor na levné maso od řezníka, může vám zničit zdraví

V podzimním období honů se do řeznictví často dostává zvěřinové maso od pytláků, které ne vždy projde veterinární…

Pokračovat >>>

Kupujete balené maso? Co všechno musí být na etiketě?

Jak dobře nakoupit maso? Úkol, který je v našich končinách téměř nadlidský. Jaké je spolehlivé vodítko? Cena ani vzhled…

Pokračovat >>>

reklama

Zprávy odjinud

Právě se děje

Další zprávy

Zobrazit: mobil | klasicky