Jak vybavit byt a nevyhazovat peníze? Podívejte se

PR článek - Máte v plánu vybavit svůj byt vším potřebným? A hledíte při tom zároveň na finanční stránku věci, jelikož si nemůžete dovolit vyhazovat peníze? Potom pro vás máme několik tipů, které vám mohou přijít vhod.

Ilustrační fotografie
reklama

Mnoho věcí si zvládnete i vyrobit

Ne vždy je nutné veškeré vybavení bytu jenom kupovat. Je mnoho situací, kdy si dané věci můžete i vyrobit. Nejenom, že budou podle vašich představ, ale dokonce vyjdou podstatně levněji. A někdy i v kombinaci, kdy se rozhodnete vybrat hoblovku s protahem, nakoupíte suroviny a začnete sami pracovat. Kromě této cesty dnes není problémem ani to, že si pronajmete místo v dílně a zde si sami vyrobíte, co potřebujete. Pokud jste zruční a máte zkušenosti, je to dobrá cesta, jak ušetřit.

Šetřete na vzhledu, ne na kvalitě

Toto je informace, které se držte. Příkladem může být třeba realizace vaší podlahy. Na kvalitě se rozhodně nevyplatí šetřit. Řeč je třeba i o správném podkladu, kdy je nutné odhlučnit podlahy. Tento krok výrazně zvýší celkový komfort vašeho bydlení. Místo pro úspory bude spojeno hlavně s výsledným designem podlahové krytiny. Není nic výjimečného, že rozdíly dvou kvalitativně stejných jsou celkem markantní. Proto slevte ze svých vzhledových požadavků a vyberte řešení, které bude to pravé. Kdo hledí na cenu, domu doporučíme:

  • Koberce
  • Linoleum
  • Plovoucí podlahy

Za své peníze chtějte co nejvíce

Když už do něčeho investujete, je celkem jasné, že z toho chcete mít také ten největší možný užitek. Příkladem mohou být úložné prostory. Co dělat, pokud se rozhodnete zvolit levné skříně? Hleďte na jejich využitelnost. Jak v souvislosti s rozdělením vnitřního prostoru, který by měl plně odpovídat vašim potřebám. Myslete i na to, aby daná skříň byla dostatečně velká. Aby odpovídala prostoru, do kterého ji chcete umístit. Úložné prostory jsou v každém bytě velmi důležité, a když už skříň kupujete, je vhodné, aby vám nabídla co možná nejvíce místa a zároveň plně zaplnila volný prostor a nevznikla zde takzvaná hluchá místa.

Myslete i na budoucí úspory

Když je řeč o penězích, měly by vás zajímat nejenom v souvislosti s kupní cenou, ale i v souvislosti s tím, kolik můžete ušetřit v budoucnu. Pokud se podíváme na vhodný příklad, tak jde o možnost objednat venkovní rolety. Ty jsou spojeny s hlavními třemi pozitivy, mezi které musíme jasně zařadit tyto vlastnosti:

  • Zvýší soukromí
  • Zajistí potřebnou tmu
  • Omezí oslňování sluncem

Také ale umí zastavit sluneční paprsky a tím zamezit ohřívání interiéru. Díky tomu nebude nutné ani kupovat, ani používat klimatizaci, jelikož u vás doma bude stále příjemně. Podobně lze hovořit třeba v souvislosti s kvalitními okny a izolacemi, kde je kladem zase to, že během zimy dokážete ušetřit na vytápění.

Porovnejte si možná řešení

Není nic výjimečného, že v souvislosti s vybavením vždy existují různá řešení. Některá jsou levnější, jiná dražší. Vaším cílem by měla být vždy první cesta. Jedním ze zajímavých příkladů je možnost nechat si zhotovit betonové jímky v Brně. Právě jímka a beton je variantou cenově dostupnou. Jak v porovnání s ostatními materiály, tak v porovnání s jiným řešením, jakými jsou třeba velmi drahé čističky odpadních vod.

Když daný příklad zohledníme při výběru vybavení do vašeho bytu, může se vztahovat hlavně k elektronice a spotřebičům. Skutečně jste tak nároční, že potřebujete nejlepší troubu a lednici, špičkovou 3D televizi, nebo ten nejvýkonnější. Obvykle jsou odpovědi stejné, a to takové, že jde většinou o vyhazování peněz. Zaměřte se na funkce a vlastnosti, které reálně využijete, a nenechte se zlákat marketingovými slogany, které vás lákají k útratám. A to za funkce a vlastnosti, které vám mohou být doslova k ničemu.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky