Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dražbám nemovitostí vévodí byty. Zájemci ale koupí téměř jakoukoli nemovitost

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Dražby jsou vyhledávaným a osvědčeným nástrojem pro koupi i prodej nemovitostí. Velký rozmach přišel především s nástupem elektronických dražeb, protože uživatelé najednou získali ještě jednodušší přístup k nemovitostem, které lze koupit rychle, výhodně a hlavně bezpečně.

O tom, že se mezi kupci jedná o populární metodu, svědčí i fakt, že se v současné době okamžitě prodá téměř jakákoli nemovitost, která je v dražbě nabídnuta, alespoň to vyplývá ze zkušeností společnosti Eurodražby.cz. Navíc pro kupce je výhodou, že celý proces je velmi rychlý a eliminuje všechny zbytečné prostoje. Každopádně i trh s dražbami se vyvíjí a je zajímavé sledovat i preference zájemců.

„Pokud se podíváme celkově na trh, tak všeobecně dobře se prodávají hlavně byty. Nerozhoduje velikost, kvalita nebo jiné parametry. Byty si své zájemce najdou vždy. Pochopitelně o byty ve větších městech a v centrech je zájem větší, ale i byty v menších obcích si nyní jednoduše najdou své zájemce,“ říká Radim Hasman, člen představenstva společnosti Eurodražby.cz, prvního dražebníka elektronických dražeb v České republice a lídra v oblasti nedobrovolných dražeb.Ačkoli se trh s nemovitostmi mění, tak preference zájemců se nijak výrazně neliší. „Hlavními přednostmi, které táhnou, jsou pořád na prvním místě cena, pak lokalita, pozemek a pak už další konkrétní vlastnosti,“ dodává Hasman.V dražbách lze koupit nejrůznější nemovitosti, ať už zájemci hledají pole, pozemek ke stavbě nebo luxusní vilu. V aktuální nabídce je například malebný rodinný domek nebo velká nemovitost vhodná k podnikání.

Témata:  dražba nemovitosti bydlení

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením a pořízením vlastní nemovitosti na hypotéku většina lidí srovnává výši tržního nájemného s měsíční splátkou hypotéky. Která z částek je aktuálně vyšší?