Na Palmovce vzniká druhý Anděl. U Libeňského mostu roste administrativní projekt Palmovka Open Park

Developerská společnost Metrostav Development, a.s. zdárně pokračuje ve výstavbě železobetonové konstrukce nového administrativního projektu Palmovka Open Park. Kompletní hrubá stavba POP 4 bude dokončena na podzim 2017, celý projekt pak v druhé polovině roku 2018. Metrostav Development tak pokračuje v projektu Palmovka Park, jehož cílem je rozvoj lukrativního okolí stanice metra Palmovka. To by se mělo v budoucnu stát protipólem rušné oblasti kolem stanice Anděl.

Palmovka Open Park
reklama

Okolí Palmovky profituje ze strategicky výhodné polohy, díky které se stává klíčovou lokalitou a novým centrem výstavby v Praze. Jedná se o výborně dostupnou lokalitu v dynamicky se rozvíjející oblasti Libně se skvělým dopravním spojením do centra města i napojením na Pražský okruh. Zároveň si tato lokalita dokázala zachovat příjemně klidnou atmosféru, kterou dokreslují nejen břehy Vltavy, ale také bohaté zelené plochy přiléhající ke slepým ramenům řeky.


Projekt Palmovka Open Park vkusně snoubí současnou architekturu s tradiční revitalizovanou halou bývalé firmy Horák a Hlava. Nabízí tak nevšední spojení dvou nových administrativních budov s kulturní památkou. „Palmovka Open Park je projekt, který má velký potenciál stát se žádaným kancelářských areálem s ideální dopravní dostupností. Nachází se v bezprostřední blízkosti stanice metra Palmovka a navazuje na administrativní centra vyrůstající v okolí Pobřežní ulice v Karlíně a nedaleko stanice Invalidovna,“ říká Ondřej Buršík, obchodní ředitel společnosti Metrostav Development.

Palmovka Open Park nabízí prostor pro kanceláře s vysokými nároky na pracovní prostředí a životní styl. Vznikne zde 25 500 m2 pronajímatelných ploch poskytujících nájemcům flexibilní a efektivně využitelné prostory s možností kombinovat otevřený prostor s klasicky uzavřenými kancelářskými jednotkami. Patřičný komfort nájemců zajistí použití materiálů vysokého standardu, stejně tak využití moderních technologii s dopadem na úsporný provoz budovy. Projekt aspiruje na certifikaci BREEAM EXCELLENT, v rámci které musí budovy splňovat přísná kritéria s důrazem na trvalou udržitelnost, úspornost a šetrnost k životnímu prostředí. Samozřejmostí je dostatečný počet parkovacích míst.
Autorem architektonického návrhu je ateliér Aulík Fišer architekti, generálním dodavatelem Metrostav a.s.

Témata: bydlení | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky