Účtenkovka má své první výherce

Ministerstvo financí zveřejňuje na svých stránkách kompletní výherní listinu historicky prvního slosování účtenkové loterie v ČR, která obsahuje seznam všech 21 025 vítězných BKP kódů. Slosování, které zajišťuje společnost Sazka, proběhlo prostřednictvím certifikovaného generátoru náhodných čísel (tzv. RNG).

účtenková loterie
reklama

Ministerstvo financí dohlíželo na slosování i pomocí dalších kontrolních nástrojů, jako je např. osobní přítomnost 2 zástupců rezortu u slosování. Slosování proběhlo v naprostém pořádku.

„Všem výhercům Účtenkovky gratuluji a těm, kteří nevyhráli, přeji hodně štěstí v dalším slosování 15. prosince,“ říká ministr financí Ivan Pilný. „Zájem o Účtenkovku byl enormní, takže i při počtu výher přesahujícím 21 000 byla dnes matematická realita neúprosná. Pokud se naplní známé rčení, tak půl milionu lidí bude mít štěstí v lásce. To je také dobrá zpráva pro státní rozpočet,“ usmívá se Ivan Pilný.

Budou-li výherci hlavních pěti výher souhlasit, budou jim výhry předány formou dárkového šeku při slavností příležitosti.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky