Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zájem Čechů o zlaté karty roste

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Češi dávají stále častěji přednost zlatým platebním kartám před kartami běžnými. Především proto, že zlatá karta je pro ně symbolem bohatství a luxusu (32 %), „otvírá jim dveře“ (18 %) a posiluje společenský status (14 %). Jen za poslední rok vzrostl v Equa bank počet vydaných zlatých karet dvojnásobně.

Jejich majitelé navíc s nimi platí až třikrát častěji než platili běžnými kartami. Největší zájem o zlaté platební karty mají muži (66 %), nejčastěji ve věku 25 – 34 let (34 %), z Prahy nebo z Moravskoslezského či Středočeského kraje. Vyplynulo to z průzkumu a z interních dat Equa bank.

„Hlavními důvody zvyšující se popularity zlatých karet je jejich nízká cena a výhody, které svým držitelům nabízí. Ať již se jedná o symbol luxusu, který tyto karty představují, nebo o pojištění či slevový program Sphere. Právě díky tomuto programu se slevami až 30 % ve více než 10 000 obchodech po celé České republice, majitelé zlatých karet významně ušetří. V průměru jde měsíčně o 500 korun. Částka, kterou za vedení karty zaplatí (89 Kč), se jim tak čtyřnásobně vrátí zpět,“ uvedl Ondřej Hák, ředitel produktů retailového bankovnictví.  

Zlaté karty od Equa bank patří k těm nejvýhodnějším na trhu. Jejich součástí je rozsáhlý bonusový program Sphere, program exkluzivních výhod Mastercard Elite, pojištění karty proti zneužití, pojištění osobních věcí a především velmi výhodné rodinné cestovní pojištění. „Právě cestovní pojištění dodává zlaté kartě na atraktivitě. Ve shonu před odjezdem na dovolenou je snadné na něj zapomenout, a tak se na dovolené může i lehké zranění prodražit a zkazit celý pobyt. S automatickým pojištěním ke zlaté kartě nemusí klienti na cestách nic řešit, je o ně postaráno,“ dodává Ondřej Hák.

Zlatou kartu Premium lze pořídit již za 89 korun měsíčně, kartu Premium Plus za 129 korun měsíčně. Karty jsou vydávány k Equa bank běžnému účtu, jehož vedení, včetně dalších služeb, je bezplatné, a to bez jakýchkoliv podmínek.

Témata:  banky Equa bank platební karty

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.