Zhodnoťte své úspory lépe pravidelnými investicemi

KOMERČNÍ SDĚLENÍ - Jen málo fondů se může pochlubit výsledky, jako má smíšený fond First Eagle Amundi International Fund.

Ilustrační fotografie
reklama

Na trhu existují tisíce investičních fondů, avšak jen hrstka z nich se může pochlubit výsledky, jako má smíšený fond First Eagle Amundi International Fund (USD). Historie tohoto fondu se datuje do první poloviny 70. let, kdy byl jeho prodej zahájen ve Spojených státech. O 20 let později, konkrétně v roce 1996, začal být nabízen také v Evropě. Od své evropské premiéry dokázal fond zhodnotit prostředky investorů v průměru o 10 % ročně.

Hlavní předností fondu je jeho investiční filozofie. Při investování využívají jeho manažeři hodnotový přístup s bezpečnou marží. Zaměřují se na akcie společností, které jsou trhem dočasně přehlíženy, a jejich nákup lze realizovat za příznivé ceny. Stejný způsob uplatňuje při investování více jak 50 let i Warren Buffet, nejúspěšnější investor moderní historie.

Dobrým příkladem úspěšnosti této strategie je investice do japonské společnosti Shimano. Tato ryze japonská společnost generuje 95 % svých příjmů mimo japonský trh a ovládá dnes 75 % globálního trhu s cyklistickými díly (přehazovačky, brzdy atd.). V roce 2011, kdy zasáhlo Japonsko silné zemětřesení a vlna tsunami způsobila nedozírné škody, akcie Shimano společně s dalšími japonskými akciemi prudce oslabily. V případě Shimana to bylo o celých 25 %. Ale proč, když ve skutečnosti pro tento pokles nebyly žádné fundamentální důvody? Pro manažery fondu First Eagle Amundi International Fund šlo o dobrou příležitost k nákupu. Akcie Shimano od března 2011, kdy Japonsko ochromila vlna tsunami, posílily
o 300 %.

First Eagle Amundi International Fund obsahuje v průměru
140 akcií firem z různých odvětví po celém světě
. Investuje i do dluhopisů a do instrumentů vázaných na zlato. Toto rozložení nabízí vysokou míru diverzifikace a tedy i ochranu proti rizikům.

Investovat do First Eagle může úplně každý v řádu několika set korun měsíčně. Fond doporučujeme jako vhodný pro pravidelné investování, které mimo jiné eliminuje riziko špatného načasování investice. Pravidelné dlouhodobé investování umožní při růstu cen podílových listů zhodnocovat své prostředky a při poklesu nakupovat větší množství podílových listů. Doporučená doba investice do tohoto fondu je 5 let.

Nyní investoři mohou do tohoto mimořádně úspěšného fondu investovat i v českých korunách. First Eagle se tak pro investory stává ještě zajímavějším, protože investice je zajištěná proti měnovému riziku.

Více informací získáte na pobočkách Komerční banky, informační lince 800 521 521 nebo webových stránkách iks-kb.cz

Upozornění na rizika

V období trvání fondu může hodnota investice kolísat a není zaručena návratnost původně investované částky. Minulé výnosy nejsou zárukou stejných nebo obdobných výnosů v budoucím období. Pro úplnou informaci prosím před investicí vždy pročtěte sdělení klíčových informací, případně statut příslušného fondu, kde najdete kompletní výčet všech rizik spojených s investicí.

Období 1 rok 2 roky 3 roky 5 let 10 let od 8/1996

Průměrné roční
zhodnocení

7,47 % 7,55 % 8,95 % 8,15 % 7,85 % 10,47 %







Historická výkonnost fondu First Eagle Amundi International Fund (USD) k 15. 9. 2014 od jeho založení. Statut fondu a sdělení klíčových informací jsou dostupné na internetových stránkách iks-kb.cz nebo v kterékoli pobočce Komerční banky.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky