Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odborníci radí: Investujte pravidelně

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: shutterstock.com

PR článek - Pravidelné měsíční investice jsou optimálním způsobem, kterým je možné získat nadprůměrný výnos a současně výrazně snížit rizika spojená s investováním do podílových fondů.

Konkrétním příkladem pro výhodnou pravidelnou investici tisícových nebo i stokorunových částek je smíšený fond First Eagle Amundi International Fund (USD). Od své evropské premiéry v roce 1996 dokázal fond zhodnotit prostředky investorů v průměru o 10 % ročně.

Výhody pravidelného investování

Hlavní výhodou pravidelného investování je využití metody průměrování, kdy investoři využívají ve svůj prospěch období růstu i poklesu. V období růstu se vložené finanční prostředky zhodnocují, naopak při poklesu se za investované prostředky nakoupí více cenných papírů.

Pravidelné investování je moderní a stále oblíbenější způsob zhodnocování finančních prostředků, který snižuje riziko negativních dopadů při kolísání trhů. Základem je investování pevné částky v pravidelných intervalech. Přitom nemusí jít o žádné vysoké sumy. S fondem First Eagle Amundi International Fund lze měsíčně investovat již od několika stokorun. Investování by nemělo být krátkodobou záležitostí. Doporučená doba investice do tohoto fondu je minimálně 5 let.

Unikátní strategie First Eagle Amundi International Fund

First Eagle obsahuje v průměru 140 akcií firem v různých odvětvích po celém světě. Hlavním důvodem vysokého a stabilního výnosu fondu je přitom filozofie výběru cenných papírů. Zaměřuje se na akcie společností, které jsou investory dočasně přehlíženy a podceňovány, a jejichž nákup lze realizovat za příznivé ceny.

Přístup fondu k nákupu akcií lze demonstrovat na událostech spojených se zemětřesením a tsunami v Japonsku před sedmi lety. V té době kurz řady akcií japonských společností neodůvodněně a výrazně klesnul. Příkladem mohou být akcie Shimano (-25 %). Pro First Eagle Amundi International Fund však šlo o příležitost k nákupu. Pokles Shimano byl velice brzy vymazán. Od března 2011 akcie posílily o úctyhodných 300 %.

Více informací získáte na pobočkách Komerční banky, informační lince 800 521 521 nebo webových stránkách iks-kb.cz

Upozornění na rizika

V období trvání fondu může hodnota investice kolísat a není zaručena návratnost původně investované částky. Minulé výnosy nejsou zárukou stejných nebo obdobných výnosů v budoucím období. Pro úplnou informaci prosím před investicí vždy pročtěte sdělení klíčových informací, případně statut příslušného fondu, kde najdete kompletní výčet všech rizik spojených s investicí.

Období 1 rok  2 roky  3 roky   5 let 10 let  od 8/1996 

Průměrné ročnízhodnocení

 7,47 %  7,55 %  8,95 %  8,15 %  7,85 %  10,47 %

Historická výkonnost fondu First Eagle Amundi International Fund (USD) k 15. 9. 2014 od jeho založení. Statut fondu a sdělení klíčových informací jsou dostupné na internetových stránkách iks-kb.cz nebo v kterékoli pobočce Komerční banky.

Témata:  Komerční banka PR článek

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.