Vychází první česká virtuální měna. Není jasné, kdo za ní stojí

Dnes v poledne bude oficiálně vydána první česká virtuální měna s názvem CZECH CROWN COIN – symbol CZC. CzechCrownCoin je nezávislá decentralizovaná peer-to-peer měna umožňující provádět okamžité platby přes internet. Měna nepodléhá inflaci a vydané množství mincí je konečné.

První česká digitální měna CZC
reklama

Společnost vydá celkem 100 milionů mincí. 50 % z celkového počtu je předtěženo a druhá polovina bude těžena následujících 4 až 10 let. CZC bude zároveň obchodní komoditou, kterou lze koupit či prodat na burze.

Česká republika se tímto krokem zařadila do první patnácky zemí na světě, které spustily vlastní národní kryptoměnu.

Počátkem září bude zahájena první fáze distribuce 50 milionů CZC pro občany České republiky, kteří na základě registrace zdarma získají stanovený počet mincí CZC. Další informace k distribuci budou zveřejněny dodatečně.

Cílem projektu CzechCrownCoin je podpořit internetové podnikání v České republice. Tato nová virtuální měna umožní občanům i podnikatelům využívat moderní platební technologii k provádění okamžitých a přímých platebních transakcí. Jednotlivé platby lze provádět bez banky jako zprostředkovatele za pomoci elektronické peněženky, která je zdarma ke stažení pro operační systémy windows, mac osx a linux na stránkách czechcrowncoin.com.

S vydáním měny je zároveň uveden do provozu těžební pool server, který je určen pro nadšence těžení kryptoměn. Po jednoduché registraci se lze spolupodílet na těžbě kryptoměny již nyní. Pro nadšence je to možnost, jak zdarma získat mince ještě před vstupem na burzu.

Doporučujeme

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky