Prokleté poplatky: Banky spoléhají na vaši lenost, varuje expertka

Na vše ohledně bankovních poplatků, konsolidace půjček či spořících účtů jste se ptali Dagmar Prajzlerové, manažerky Partners bankovních služeb.

660
reklama

Banky spoléhají na vaši lenost a nevědomost. Proto vám účtují poplatky, které byste často ani platit nemuseli. Jak ušetřit při jednání s bankami? Sledujte bankovní poplatky a zařiďte si výhodný balíček. Před pěti, šesti lety je měla v nabídce snad každá banka na českém trhu.

Pod jednotnou cenou se skrýval určitý objem služeb, který byl naprosto neflexibilní, nastavený na neexistujícího modelového klienta, a pokud klient chtěl náhodou něco navíc, tak musel hezky cálovat.

Ptali jste se například na nejhloupější bankovní poplatek. "To považuji poplatek za příchozí, odchozí platby a vedení účtu u produktů pro běžné občany," odpověděla expertka na finance.

Dále vás zajímalo, jaký je nejvýhodnější spořící účet na trhu s přihlédnutím na spolehlivost banky? "Podle mého názoru je to účet u banky, kde je zhodnocení okolo 1% p.a., úroky jsou připisovány měsíčně a mohu s penězi libovolně nakládat. Takže tuším AIRbank, EQUA a UniCredit bank. Vklady jsou ze zákona pojištěny. Je potřeba se však připravit, zejména u nových "mladých" bank, na tlak v nabidce další produktů, zejména úvěrových. To sama vidíte např. v reklamách. Pokud úvěr, tak za mě jedině hypotéka na pořízení bydlení nebo účelový úvěr na konsolidaci případných nevýhodných úvěrů z minulosti," dodala Prajzlerová.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky