Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fio banka expanduje ve velkém! Co chystá pro rok 2013?

Praha - Fio banka získala v minulém roce přes 88 tisíc nových klientů a aktuálně jejích služeb využívá již přes 235 tisíc osob. V úterý to řekla mluvčí banky Vendula Žaloudíková.

Fio banka navýšila loni počet klientů o více než 60 procent a objem vkladů o 40 procent. Rozšířila také počet svých poboček v České republice na 70 a počet bankomatů na 125. „Dosažením počtu 150 bankomatů a otevřením tří nových plánovaných poboček letos završí první fázi rozvoje dostupnosti,“ sdělila mluvčí.

Pro rok 2013 banka plánuje další rozvoj své nabídky produktů a služeb. „Aktuálně testujeme aplikaci Smartbroker pro investování přes chytré telefony s operačním systémem Android, kterou uvedeme na trh v únoru. Následovat bude verze pro telefony s operačním systémem iOS (iPhone), poté i pro tablety s oběma uvedenými operačními systémy,“ dodala Žaloudíková. Aplikace nabídne přístup k datům z trhu i možnost kdykoliv a kdekoliv reagovat na situaci na trhu nákupem či prodejem investičních nástrojů.

Témata:  banky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.