Přebalujete děti bez jejich souhlasu? Odbornice přišla s návrhem, který nemá obdoby

Po místy přehnané kampani MeToo a machinací s osobními údaji pod taktovkou Evropské unie se na světlo světa dostal další nápad, který hraničí se šílenstvím. Odbornice navrhuje, aby rodiče žádali o souhlas své dítě dříve, než jej přebalí.

Ilustrační fotografie
StarDance 2024: Které hvězdy budou tančit? První jméno na obzoru! - anotační obrázek
StarDance 2024: Které hvězdy budou tančit? První jméno na…

S nápadem přišla odbornice na lidskou sexualitu Deanne Carsonová. V rozhovoru pro televizi ABC News uvedla, že by se rodiče měli v ideálním případě ptát svých dětí, jestli je mohou přebalit.

Expertka tímto nápadem navazuje na kampaň MeToo a snaží se docílit toho, aby rodiče ve svých dětech pěstovali nutnost získávání souhlasu před tím, než dojde k nějaké intimní aktivitě.

Tvrdí, že s dětmi je potřeba pracovat od malička a vštěpovat jim podobné hodnoty tak, aby je následně měly za samozřejmé. Podle ní by nejpozději od tří let věku dítěte měli rodiče získávat jeho souhlas i k dalším aktivitám.

V ideálním případě by tak rodiče měli přijít k dítěti a nejprve ho upozornit, že by se mělo nechat přebalit. "A teď tě přebalím, ano?" měl by následně padnou dotaz. 

Odbornice si je vědoma toho, že děti neodpoví a nevyjádří souhlas, je ale podle ní důležité, aby už od malička věděly, že na jejich názoru záleží.

Témata: děti | ženy | rodina | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky