Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přebalujete děti bez jejich souhlasu? Odbornice přišla s návrhem, který nemá obdoby

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Po místy přehnané kampani MeToo a machinací s osobními údaji pod taktovkou Evropské unie se na světlo světa dostal další nápad, který hraničí se šílenstvím. Odbornice navrhuje, aby rodiče žádali o souhlas své dítě dříve, než jej přebalí.

S nápadem přišla odbornice na lidskou sexualitu Deanne Carsonová. V rozhovoru pro televizi ABC News uvedla, že by se rodiče měli v ideálním případě ptát svých dětí, jestli je mohou přebalit.

Expertka tímto nápadem navazuje na kampaň MeToo a snaží se docílit toho, aby rodiče ve svých dětech pěstovali nutnost získávání souhlasu před tím, než dojde k nějaké intimní aktivitě.

Tvrdí, že s dětmi je potřeba pracovat od malička a vštěpovat jim podobné hodnoty tak, aby je následně měly za samozřejmé. Podle ní by nejpozději od tří let věku dítěte měli rodiče získávat jeho souhlas i k dalším aktivitám.

V ideálním případě by tak rodiče měli přijít k dítěti a nejprve ho upozornit, že by se mělo nechat přebalit. "A teď tě přebalím, ano?" měl by následně padnou dotaz. 

Odbornice si je vědoma toho, že děti neodpoví a nevyjádří souhlas, je ale podle ní důležité, aby už od malička věděly, že na jejich názoru záleží.

Témata:  děti ženy rodina

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy