Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 12. dubna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Ze západní do střední Evropy bude i nadále zasahovat brázda nízkého tlaku vzduchu. Na její přední straně k nám vyvrcholí příliv teplého vzduchu od jihu až jihovýchodu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Jasno až polojasno. Nejnižší teploty 12 až 8 °C. Čerstvý jihovýchodní až východní vítr 4 až 8 m/s, zejména na Českomoravské vrchovině místy s nárazy kolem 15 m/s. Na západě Čech, na severovýchodě Moravy a ve Slezsku slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav, přechodně slabý pokles

Počasí přes den (07-24):Jasno až polojasno. Později odpoledne a večer od jihozápadu přibývání oblačnosti, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejvyšší teploty 21 až 25 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 4 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s. Na severovýchodě Moravy a ve Slezsku vítr mírný 2 až 5 m/s.

Tlaková tendence: slabý pokles, večer slabý vzestup

Témata:  počasí jaro

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy