Předpověď počasí na noc a pondělí 12. března

Přes naše území bude postupovat zvolna k východu zvlněná studená fronta. Před ní k nám bude ještě proudit, zejména na východ území, teplý vzduch od jihu, informuje ČHMÚ.

Ilustrační fotografie
reklama

Počasí v noci (22-07):
Zataženo až oblačno, zpočátku místy polojasno. Ojediněle, ve druhé polovině noci postupně místy déšť. V Čechách na západě místy, jinde ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 10 až 6 °C, v západní polovině Čech 6 až 2 °C. Čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, v západní polovině Čech slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré, v západní polovině Čech místy mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):
Zataženo až oblačno, zpočátku místy, od západu na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle i vydatnější srážky. Večer od západu ubývání srážek. Zpočátku v Čechách na západě místy, jinde ojediněle mlhy. Nejvyšší teploty v Čechách 7 až 12 °C, na Moravě a ve Slezsku 12 až 17 °C, v 1000 m na horách kolem 5 °C, na Moravě a ve Slezsku kolem 7 °C. Čerstvý jižní až jihozápadní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na severní Moravě a ve Slezsku až 20 m/s (až 70 km/h), v Jeseníkách a Beskydech 20 až 30 m/s (až 110 km/h). V západní polovině Čech zpočátku slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Tlaková tendence: zpočátku slabý pokles, od západu slabý až mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré, ráno v západní polovině Čech místy mírně nepříznivé

Témata: počasí | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky