Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a úterý 6. února

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Přes naše území se bude ze severozápadní Evropy k východu přesouvat nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu. Příliv studeného vzduchu od severovýchodu bude vrcholit během noci. Odpoledne a večer počasí u nás začne ovlivňovat okraj tlakové níže nad centrálním Středomořím, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Polojasno až jasno, na jihozápadě místy oblačno až zataženo a zpočátku ojediněle sněhové přeháňky. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší teploty -5 až -9 °C, na severovýchodě území místy kolem -13 °C. Slabý východní až severovýchodní vítr do 4 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Polojasno až skoro jasno, ráno na jihozápadě místy oblačno až zataženo a ojediněle mrznoucí mlhy. Během dne od jihovýchodu přibývání oblačnosti, později na Moravě ojediněle slabé sněžení. Nejvyšší teploty -3 až +1 °C, v 1000 m na horách kolem -7 °C, na Šumavě kolem -2 °C. Zpočátku slabý východní vítr do 4 m/s, během dne mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Tlaková tendence: mírný, večer slabý pokles

Rozptylové podmínky: většinou dobré, zpočátku místy mírně nepříznivé

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy