Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 1. února

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Přes naše území bude k východu postupovat studená fronta, za kterou k nám začne proudit chladnější vzduch od západu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, na východě zpočátku až polojasno. V severozápadní polovině území občas déšť nebo přeháňky, postupně nad 600 m a na západě Čech k ránu i v nižších polohách srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší teploty 5 až 1 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h), bude k ránu částečně slábnout.

Tlaková tendence: mírný, postupně slabý pokles

Rozptylové podmínky: dobré, k ránu místy mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno. Zpočátku v severozápadní polovině, postupně na většině území občasný déšť. Od severozápadu nad 600 m, v severozápadní polovině Čech i v nižších polohách, srážky smíšené nebo sněhové. Odpoledne v Čechách od severozápadu ustávání srážek. Nejvyšší teploty 3 až 7 °C, na západě Čech kolem 3 °C, v 1000 mna horách kolem -1 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s bude k večeru slábnout.

Tlaková tendence: setrvalý stav nebo slabý vzestup

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Témata:  počasí déšť

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy