Čokoláda v lednici? Věc, kterou dělá skoro každý, je prý úplně špatně

Čokoláda skladovaná v lednici. Někteří lidé to dělají, pokud jste mezi nimi i vy, měli byste okamžitě přestat. Podle odborníka na čokoládu Lukea Owena Smithe by sladké pokrmy nikdy neměly být skladovány v lednici, i když je teplé počasí. Proč? To řekl britskému deníku The Sun.

Diskuse: 0

Ilustrační fotografie
reklama
Dvanáctiletý školák naboural s autem plným dětí. Pět mrtvých, tři zranění - anotační obrázek
Dvanáctiletý školák naboural s autem plným dětí. Pět…

Luke Smith, jenž vlastní internetový obchod nazvaný Chocolate Bar, řekl zpravodajskému serveru Stuff na Novém Zélandu, že nižší teplota sladkostí může dost výrazným způsobem zkazit jejich chuť.

V rozhovoru prohlásil, že chlazení čokolády v lednici způsobuje, že je sladkost "jednotvárná" a "neuvolňuje chuť". "Extrémně nízké teploty mohou změnit chuťovou konzistenci úplně stejně jako vysoké teploty," dodal.

Místo toho by měla být podle něj čokoláda uskladněna v chladné temné skříni s teplotou nejlépe mezi 10 a 20 stupni Celsia. Ideální teplotou je střed - 15°C. Zároveň dodává, že čokoláda by měla být umístěna do lednice jen v případě, kdy pokojová teplota překročí úroveň 28°C.

Vzhledem k tomu, že kakaové máslo pohlcuje chuť a vůni, doporučuje Smith před uložením do lednice uchovávat čokoládové produkty v hermeticky uzavřeném obalu, aby si zachovaly chuť.

Dalším důvodem, proč zvolit lednici až jako poslední místo na skladování čokolády, je jev, kterému se říká "kvetení cukru" (v originále "sugar bloom" - pozn. red.).

K tomu dochází, když je čokoláda po nějaké době chlazení okamžitě vystavena teplejšímu vzduchu. To způsobuje na povrchu čokolády kondenzaci, která rozpouští část cukru. Tato část následně znovu krystalizuje, což zanechá na povrchu zrnitou bílou vrstvu.

Diskuze: Čokoláda v lednici? Věc, kterou dělá skoro každý, je prý úplně špatně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Proč začít podnikat jako společnost s ručením omezeným?

20.02.2018 03:25 PR - Kdo nechce být zaměstnán a chce se postavit na vlastní nohy, ten volí cestu podnikání. Zde se nabízí možnost mít živnost, nebo založit firmu. My se podíváme na cestu druhou. A spolu s ní na…

Jak se vyhnout chřipce a nachlazení?

19.02.2018 17:58 I letos zima nakonec přece přišla. Ochladilo se, je sychravo, fouká studený vítr a spousta lidí má chřipku či je nachlazených. V České republice řádí chřipková epidemie. Co můžeme dělat pro to,…

Jak je to s důchodem? I když máte už nárok, penzi nemusíte…

19.02.2018 15:23 Aktualizováno V roce 2018 vznikne nárok na starobní důchod lidem, kteří dosáhnou důchodového věku a získají potřebnou dobu pojištění alespoň 34 let. Potřebná doba pojištění pro vznik nároku na starobní důchod se…

Lidé nejvíce umírají v únoru. Svobodní pánové nemají dobré…

19.02.2018 13:53 Aktualizováno Úmrtnostní poměry v Česku se zlepšují. I když počty zemřelých v jednotlivých letech kolísají, intenzita úmrtnosti klesá. Nejvíce lidí umírá v zimních měsících, zejména v souvislosti s nemocemi…

Související:

reklama

Zprávy odjinud

Právě se děje

Další zprávy

Zobrazit: mobil | klasicky