Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pondělí 22. ledna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Oblast vyššího tlaku vzduchu zeslábne a počasí u nás začne od západu ovlivňovat okluzní fronta, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až polojasno. Postupně v Čechách od západu přibývání oblačnosti. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší teploty -3 až -7 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -10 °C. Slabý proměnlivý do 4 m/s, na Moravě zpočátku mírný severní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Tlaková tendence: od západu slabý pokles

Rozptylové podmínky: dobré, místy mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, zpočátku na východě a severovýchodě Moravy a ve Slezsku místy polojasno. Odpoledne v Čechách jihozápadu s občasným sněžením, večer sněžení i na Moravě a ve Sleszku. Později večer na západě a jihozápadě Čech ojediněle srážky smíšené nebo mrznoucí. Nejvyšší teploty -2 až +2 °C, v 1000 m na horách kolem -6 °C, na Šumavě a v Krušných horách kolem -2 °C. Slabý, postupně mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, se bude večer na jihozápadě Čech měnit na západní.

Tlaková tendence: zpočátku slabý pokles, postupně slabý vzestup

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy