Předpověď počasí na noc a čtvrtek 18. ledna

Z Britských ostrovů bude postupovat k východu tlaková níže a s ní spojený frontální systém ovlivní počasí u nás, informuje ČHMÚ.

Zima, ilustrační fotografie
reklama

Počasí v noci (22-07):
Oblačno až zataženo, přechodně až polojasno. Ojediněle, na horách místy sněhové přeháňky. Nejnižší teploty +1 až -3 °C, na východě ojediněle až -5 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na východě mírný vítr. Od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků. K ránu v Čechách jihozápadní vítr.

Tlaková tendence: slabý vzestup nebo setrvalý stav

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):
Zpočátku většinou oblačno a zejména na horách místy sněhové přeháňky. Od západu zataženo se sněžením, postupně v polohách pod 600 m, na jihu a západě pod 900 m déšť se sněhem nebo déšť. Na horách místy srážky vydatné. Ojediněle bouřky. Navečer od severozápadu částečné ubývání oblačnosti a v Čechách místy sněhové přeháňky. Nejvyšší teploty 1 až 5 °C, v Čechách místy až 7 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Během dne od západu na většině území silný západní vítr 8 až 13 m/s, s nárazy 20 až 25 m/s (až 90 km/h), na horách 25 až 35 m/s (až 125 km/h). Od vyšších poloh tvorba sněhových jazyků nebo závějí.

Tlaková tendence: mírný až silný pokles, večer slabý až mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Témata: počasí | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky