Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pondělí 1. ledna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Přes naše území přejde k východu rozpadající se studená fronta. Večer postoupí do Čech od západu okluzní fronta, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Polojasno až oblačno. Během noci od západu přibývání oblačnosti, k ránu v Čechách ojediněle, na horách místy déšť nebo přeháňky. Na Moravě místy, jinde jen ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší teploty 7 až 3 °C, na Moravě kolem 0 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s. Na Moravě a severovýchodě Čech vítr jen slabý proměnlivý do 4 m/s.

Tlaková tendence: slabý pokles, postupně slabý vzestup

Rozptylové podmínky: dobré, na Moravě mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, během dne od západu přechodně místy polojasno. Zpočátku na horách místy, jinde ojediněle přeháňky, v Čechách nad 800 m sněhové. Na Moravě místy mlhy. Večer na západě Čech déšť, nad 800 m většinou sněžení. Nejvyšší teploty 4 až 8 °C, v 1000 m na horách kolem 3 °C. Čerstvý jihozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s bude odpoledne slábnout. Na Moravě vítr jen slabý proměnlivý do 4 m/s.

Tlaková tendence: mírný vzestup, odpoledne mírný pokles

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy