Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a středu 20. prosince

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Nad naše území bude od západu zasahovat výběžek tlakové výše. Zpočátku bude ještě počasí v Čechách ovlivňovat okluzní fronta, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Většinou zataženo, na východě území zpočátku místy i skoro jasno. Ojediněle, v Čechách zpočátku na většině území sněžení. Místy mrznoucí mlhy. Nejnižší teploty -2 až -6 °C, zejména na východě při zmenšené oblačnosti kolem -9 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno.

Tlaková tendence: slabý vzestup

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, ojediněle, na jihozápadě zpočátku místy slabé sněžení. Místy mrznoucí mlhy. Nejvyšší teploty -2 až +2 °C, v 1000 m na horách kolem -4 °C. Slabý proměnlivý nebo severozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Tlaková tendence: slabý vzestup nebo setrvalý stav

Rozptylové podmínky: většinou mírně nepříznivé

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy