Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a středu 13. prosince

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Výběžek vyššího tlaku vzduchu bude během dne slábnout. Večer začne počasí v Čechách ovlivňovat okluzní fronta postupující od západu.

Počasí v noci (22-07):Polojasno až oblačno, na východě zpočátku až zataženo. Na horách ojediněle sněhové přeháňky. Nejnižší teploty +1 až -3 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Tlaková tendence: mírný, postupně slabý vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Skoro jasno až polojasno, na horách až oblačno. Odpoledne a večer v Čechách od západu přibývání oblačnosti a později večer místy sněžení, pod 300 m déšť se sněhem nebo déšť. Nejvyšší teploty 1 až 5 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s, večer jižní 4 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h).

Tlaková tendence: zpočátku setrvalý stav, během dne mírný až silnýpokles

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy