Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a neděli 10. prosince

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Počasí u nás ovlivní výběžek vyššího tlaku vzduchu, odpoledne začne od západu postupovat přes naše území frontální systém, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky, zejména na horách. Postupně místy až skoro jasno. Nejnižší teploty -1 až -5 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

Tlaková tendence: sertrvalý stav

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Většinou polojasno. Odpoledne a večer od západu zataženo, později sněžení, které bude přecházet v déšť, ojediněle i mrznoucí a tvorba ledovky. Nejvyšší teploty -2 až +2 °C, v 1000 m na horách kolem -5 °C, na Šumavě kolem -2 °C, pozdě večer oteplování. Mírný jihozápadní, odpoledne postupně čerstvý jižní až jihovýchodní 4 až 8 m/s, na východě 7 až 11 m/s, v nárazech kolem 20 m/s (70 km/h), na horách na severu kolem 25 m/s (90 km/h).

Tlaková tendence: mírný až silný pokles, večer setrvalý stav

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy