Předpověď počasí na noc a pátek 8. prosince

Přes naše území bude postupovat k východu studená fronta. Za ní k nám bude zesilovat kolem hluboké tlakové níže nad Skandinávií příliv studeného vzduchu od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Ilustrační fotografie
reklama

Počasí v noci (22-07):
Jasno až polojasno, na Moravě zpočátku ojediněle, postupně místy nízká oblačnost, ojediněle mrznoucí mlhy. V Čechách od severozápadu přibývání frontální oblačnosti, na většině území déšť, ojediněle mrznoucí, postupně na západě a severu Čech nad 800 m sněžení. Nejnižší teploty +3 až -1 °C, na Moravě, a ojediněle i jinde při zmenšené oblačnosti kolem -3 °C. V Čechách k ránu oteplování. V Čechách a ve Slezsku čerstvý jihozápadní vítr 4 až 9 m/s, s nárazy kolem 15 m/s, na horách 20 až 30 m/s (až 110 km/h). Na Moravě vítr slabý proměnlivý do 4 m/s.

Tlaková tendence: mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré, na Moravě místy mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):
Zataženo až oblačno, v Čechách na většině území, na Moravě a ve Slezsku místy déšť, ráno a dopoledne i mrznoucí, nad 800 m sněžení. Během dne v Čechách, večer i na Moravě a ve Slezsku od severozápadu proměnlivá oblačnost a od západu postupný pokles hranice sněžení až do nižších poloh. Nejvyšší teploty 3 až 7 °C, na Moravě ojediněle kolem 2 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C, během dne ochlazování. Čerstvý jihozápadní, postupně západní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h). Na Moravě vítr slabý, postupně mírný 3 až 6 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav nebo slabý vzestup, na Moravě a ve
Slezsku zpočátku slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré, na Moravě zpočátku místy mírně nepříznivé

Témata: počasí | zima | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky