Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 7. prosince

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Přes západní Evropu bude postupovat k východu studená fronta. Před ní k nám bude proudit, zejména ve vyšších vrstvách atmosféry, teplejší vzduch od jihozápadu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle, postupně místy až skoro jasno. V jižních Čechách a na jižní Moravě místy, jinde jen ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší teploty +2 až -2 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti kolem -4 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s bude dále slábnout, zejména na Moravě.

Tlaková tendence: setrvalý stav, postupně slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré, postupně většinou mírně nepříznivé.

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, zpočátku místy, postupně na většině území jasno, zejména v Čechách. Zpočátku v jižních Čechách a na jižní Moravě místy, jinde jen ojediněle mrznoucí mlhy. Později večer na západě a severozápadě Čech přibývání oblačnosti a místy déšť. Nejvyšší teploty 2 až 6 °C, v Čechách ojediněle až 8 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C. Slabý, postupně v Čechách, na severu Moravy a ve Slezsku mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s, na horách silný vítr 10 až 15 m/s, místy s nárazy kolem 20 m/s (70 km/h).

Tlaková tendence: mírný pokles

Rozptylové podmínky: zpočátku převážně mírně nepříznivé, postupně většinou dobré.

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy