Babiš si jede jak buldozer a je mu všechno jedno, upozorňuje senátor

Některé strany, především ty pravicové, čelí kritice, že nechtějí spolupracovat s šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. Podle senátora Václava Láska je to ale logické. Poukazuje například na to, jak dopadly po spolupráci s Babišem sociální demokraté a lidovci.

Andrej Babiš
reklama

„Proč nemáte rádi Andreje? FB je zahlcen výtkami na adresu Pirátů, ODS, Topky, Starostů, Lidovců či ČSSD, že nechtějí s Andrejem Babišem do vlády. Že jsou tak vinni za to, že bude vládnout s komunisty a Okamurovci,“ shrnuje diskuze na sociálních sítích senátor Václav Láska, který byl zvolen za Zelené.

Podle něj takové výzvy zřejmě nepíší voliči oněch stran. „Upřímně si myslím, že tyhle komentáře píšou hlavně voliči ANO. Neumím si úplně představit, jak volič výše zmíněných stran si stěžuje na to, že jím volená strana nechce spáchat rituální sebevraždu,“ přiznává senátor.

Podle jeho názoru Andrej Babiš nehledá žádné partnery do koalice. „Nehledá nikoho na spolupráci. Hledá jen někoho, kdo mu dá krytí 'demokratické vlády', aby si on mohl realizovat své totalitní plány. Někoho, koho by pak ve vládě permanentně šikanoval, svaloval na něj své neúspěchy, házel na něj vinu za to, co slíbil a neudělal,“ myslá si politik a bývalý policejní vyšetřovatel.

Poukazuje na to, že právě tak se k lidovcům a ČSSD se tak choval i v předchozí vládě. „A to neměl většinu. Teď by v koaliční vládě měl obrovskou převahu. Takže padá i argument, že by demokratické strany ve vládě Andreje hlídali, nebo brzdili. Blbost. Andrej Babiš se nedá ani hlídat ani brzdit. Jede si jak buldozer a je mu všechno jedno. Podvody, likvidace konkurence, zneužívání finanční správy, střety zájmů… Nic ho nezastaví,“ varuje senátor Láska.

I proto nechápe, proč strany, které chtějí být v opozici, čelí takové kritice. „Nevím, proč na demokratické strany házíte odpovědnost za to, co jsme způsobili my jako celek. Jako voliči České republiky. Demokratické síly správně zůstanou v opozici. A vlády se chopí totalitní trojka. Protože tak jsme to my, občané ČR chtěli. A nechtějme po těch, kterým jsme nedali dostatečnou důvěru, aby bez šance na úspěch a za cenu vlastního sebezničení, zachraňovali to, co jsme my zvolili,“ dodává Láska.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky