Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pondělí 4. prosince

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Přes naše území bude postupovat k jihovýchodu okluzní fronta, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku místy polojasno. Od severozápadu s občasným sněžením, které bude k ránu na severozápadě v polohách pod 300 m přecházet v déšť se sněhem nebo déšť, ojediněle mrznoucí. Nejnižší teploty -1 až -5 °C, na Moravě a ve Slezsku -3 až -7 °C, při sněhové pokrývce ojediněle až -10 °C, během noci od západu oteplování. Mírný západní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Tlaková tendence: slabý pokles

Rozptylové podmínky: převážně dobré

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, občas sněžení nebo sněhové přeháňky, postupně v Čechách a na Moravě v polohách pod 400 m i srážky smíšené nebo dešťové, zpočátku ojediněle mrznoucí. Srážky budou k večeru s výjimkou jihozápadu a západu Čech ubývat. Nejvyšší teploty 0 až +4 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, se bude k večeru měnit na severozápadní a částečně zeslábne. Nad 600 m se budou místy tvořit sněhové jazyky.

Tlaková tendence: setrvalý stav, postupně mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy