Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 30. listopadu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Počasí u nás bude ovlivňovat rozsáhlá brázda nízkého tlaku vzduchu nad západní a střední Evropou. Zejména východ našeho území ovlivní zpočátku frontální vlna, postupující přes Maďarsko a Slovensko k severovýchodu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Převážně zataženo, na většině území sněžení, v nižších polohách i déšť se sněhem, na severozápadě Čech srážky jen ojediněle. Na východě i trvalejší sněžení. Nejnižší teploty +2 až -2 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Tlaková tendence: slabý pokles

Rozptylové podmínky: většinou mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno a místy sněhové přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku sněžení, na východě místy vydatné. Srážky pod 400 m i smíšené. Večer ubývání srážek, v Čechách i oblačnosti. Nejvyšší teploty 0 až 4 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní, postupně západní vítr 2 až 6 m/s.

Tlaková tendence: slabý pokles, odpoledne slabý vzestup

Rozptylové podmínky: dobré, ráno zpočátku místy mírně nepříznivé

Témata:  počasí podzim

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy